magazin
44

Dirljivi susret sestre i brata nakon 37 godina razdvojenosti

Klix.ba
Cindy Murray i Robert Williamson, brat i sestra iz Denvera (SAD), sreli su se nakon 37 godina razdvojenosti i otkrili da oboje rade za Američku mornaricu, i to u bazama koje su udaljene tek nekoliko kilometara.

Cindy i Robert razdvojili su se 70-ih godina nakon što su se njihovi roditelji razveli, on je ostao kod oca, a ona se odselila s majkom.

Ponovni susret su čekali 37 godina, a trenutak kada su se brat i sestra zagrlili bio je veoma emotivan za sve.

Cindy kaže da je godinama pokušavala pronaći svog brata, ali da u SAD-u postoji stotine hiljada muškaraca koji se zovu kao on.

Nakon razvoda roditelja, Murray je uzela majčino djevojačko prezime pa je Robert, također, imao poteškoća da nađe sestru i stupi s njom u kontakt.

Prije dva mjeseca, odlučila je nazvati oca koji joj je rekao da Robert radi u mornarici. Samo 15 minuta nakon što je njegovo ime dala kolegici, koja ga je potražila u bazi zaposlenih, brat i sestra su razgovarali telefonom.

Williamson je kazao da je bio u šoku kada je shvatio da je pronašao davno izgubljenu sestru.

Cindy i Robert će nastojati što više vremena provesti zajedno kako bi nadoknadili sve godine koje su bili razdvojeni. Oboje kažu da im je ponovni susret bio najemotivniji trenutak u životima.