SFF
1.1k

De Niro na druženju s prijateljima SFF-a: Možda se i vratim u Sarajevo

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Holivudski glumac Robert De Niro koji je boravio u Sarajevu u okviru Sarajevo Film Festivala prije nego što je napustio glavni grad BiH ručao je u sarajevskom restoranu Četiri sobe gospođe Safije sa zvanicama i prijateljima Festivala. Glumac je kazao kako će se možda vratiti u Sarajevo.

Domaćin slavnom glumcu bio je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Gosti koji su prisustvovali prijemu kazali su za Klix.ba kako je De Niro sve vrijeme bilo vrlo opušten i sa svima koji su željeli se fotografirao.

De Niro se raspitivao koliko je puta Angelina Jolie boravila u BiH, odnosno na SFF-u, a kada su mu kazali tri, nasmijao se i rekao da će se možda i on vratiti.

Tražio je da jede neko tradicionalno bosansko jelo, a osoblje mu je donijelo janjetinu.

Prisutni su nam rekli da je De Nira najviše impresionirala jučerašnja posjeta Tunelu spasa gdje se upoznao s historijom glavnog grada BiH i napisao emotivnu poruku.

Nakon ručka, glumci i reditelji Zana Marjanović, Jasna Žalica, Jasmila Žbanić, Srđan Vuletić, Pjer Žalica i ostali su se fotografirali s De Nirom u prelijepom ambijentu restorana.

Na ručku su također bili prisutni i američka ambasadorica Maureen McCormick, glumci Emir Hadžihafizbegović, premijer KS Dino Konaković, glumac Nikola Đuričko... Danas je De Niro obišao i Baščaršiju, posjetio Begovu džamiju i kupio suvenire u bazarima u starom dijelu i grada.

Glumac se nakon ručka u restoranu uputio ka sarajevskom aerodromu odakle je odletio oko 14:50 sati.

Podsjećamo, Robertu De Niru sinoć je u Ljetnom kinu uručena specijalna nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo, a istovremeno na dvije lokacije, u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu prikazan je njegov film "Taksist" koje ove godine obilježava 40. godina postojanja.