Druženje, zabava i humanost
0

Coloseum-Club proslavio 10 godina rada

Klix.ba
U subotu, 20. oktobra, Coloseum-Club je u društvu prijatelja proslavio prvih 10 godina postojanja i rada u Bosni i Hercegovini.

Pažljivo gradeći imidž zabavnog centra i osmišljavajući programe po ukusu publike, Coloseum-Club je od 2002. do danas stekao status kultnog okupljališta, centra zabave i igre i jednog od najomiljenijih koncertnih mjesta u Sarajevu.

Coloseum je za 10 godina posjetilo više od milion gostiju, više od 1000 različitih izvođača je zabavljalo goste Coloseuma, održan je veliki broj modnih revija i različitih događanja, brojne promocije renomiranih lokalnih, ali i svjetskih kompanija, a podijeljeno je i više od 100.000 nagrada.

"Coloseum je stigao na poziciju na kojoj je danas upravo s vama i zbog vas. Entuzijazam s kojim smo počeli ni danas nije umanjen, čak naprotiv, svakom stepenicom koju smo se popeli, rasla je i naša volja i želja da vam na jednom mjestu pružimo stvarni centar zabave i igre. Vidjevši vas večeras u ovolikom broju, siguran sam da smo u toj namjeri i uspjeli. Hvala na povjerenju koje ste nam dali i dajete i danas. Ovo je tek prvih deset zajedničkih godina, još ih je mnogo pred nama", istakao je u svečanom govoru Mitja Škarja, direktor Coloseum-Cluba.

A da je dobro činiti dobro, Coloseum je potvrdio dodjelom donacija onima kojima je pomoć uistinu potrebna: Dnevnom centru za djecu koja obavljaju rad na ulicama Sarajevo, JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, JU Dječiji dom Bjelave Sarajevo i Udruženju Život sa Down sindromom.

Coloseum je u subotu bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a za izvanrednu atmosferu rođendanskog slavlja pobrinuo se veliki broj animatora te bendovi CroBos i Feedback.