magazin
941

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market na novoj lokaciji u parku Hastahana: Zimska čarolija počinje 7. decembra

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market ove godine bit će održan na novoj lokaciji u parku Hastahana na Marijin-Dvoru.

Alisa Čajić iz Odjela za odnose s javnošću Sarajevo Holiday Marketa kazala je kako se ovaj zimski događaj koji privlači mnogo posjetilaca seli na novu lokaciju radi većeg prostora.

"Interesovanje je bilo veće iz godine u godinu, kao i sadržaji koje nudimo. Zbog toga samo se odlučili preseliti na novu lokaciju koja ima mnogo više prostora za sve ono što nudimo", rekla je Čajić za Klix.ba.

Zimska čarolija Holiday Marketa trajat će od 7. decembra ove godine do 14. januara 2017. godine, a u okviru ovog perioda proslavit će se svi praznici koji se slave u Sarajevu - Hanuka, božići i nove godine po gregorijanskom i julijanskom kalendaru.

Kako su nas naviki prethodnih godina i ovaj put ćemo u kućicama Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa moći kupiti jedinstvene i atraktivne praznične poklone, rukotvorine domaćih proizvođača, okrijepiti se toplim napicima i ukusnom hranom.

"Najbolja atmosfera će i ove godine zasigurno vladati u pivnici PAN Winter Pub, smještenoj ispod velikog šatora, u kojoj će se svakog dana tokom trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa u poslijepodnevnim satima dešavati After Work Zabave uz nastup Sarajevo Holiday Dua, dok će se uvečer u istom prostoru održavati koncerti, promocije, degustacije...

Dobroj atmosferi doprinosit će i dešavanja na vanjskoj bini, BH Telecom Ultra Stageu, gdje će svakog dana nastupati DJ-ina Santa Sister i brojni drugi izvođači, animatori, maskote...", navode organizatori.

Za najmlađe će na Marketu biti postavljena igraonica Argeta Junior Play House, gdje će se djeca moći dobro zabaviti, ali i naučiti korisne stvari. Bit će tu i Jaffa Luna Park, kao i Coca-Cola Selo Djeda Mraza, gdje posjetitelje očekuje prava magija.

Novitet ovogodišnjeg Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa jeste Addiko Klizalište na otvorenom, sa pravim ledom, a na kojem će klizanje tokom 39 dana trajanja sarajevske zimske bajke biti besplatno.

"Bit će tu i obilje drugih sadržaja koji će imati za cilj da upotpune prazničnu sezonu u Sarajevu, te da i ove godine od Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa načine zimsku bajku u srcu Sarajeva, koja će biti atrakcija kako za građane, tako i za posjetitelje Sarajeva", poručili su.

Organizatori Marketa su Udruženje građana Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID Sida Firma Projecta i u saradnji sa Gradom Sarajevom.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će realiziran uz veliku podršku Općine Centar Sarajevo na čelu sa općinskim načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, te značajnu pomoć Vlade Kantona Sarajevo.