magazin
0

Camilla neće prisustvovati 10. godišnjici Dianine smrti

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Princ Charles je objavio kako Camilla Parker neće prisustvovati komemorativnoj službi povodom 10. godišnjice smrti princeze Diane, zbog kritika koje je dobila na svoj račun. Prema navodima u medijima, javnost smatra da bi bilo "neprikladno" da se Camilla pojavi na službi u čast princeze Diane - njene dugogodišnje suparnice.

Camilla Parker, vojvotkinja od Cornwalla, prihvatila je poziv muža Charlesa i njegovih sinova da s njima prisustvuje 10. godišnjici smrti princeze Diane, prenosi Associated Press. Međutim, javnost je oštro osudila ovu odluku jer je Camilla imala aferu s Charlesom dok je on još bio u braku s omiljenom britanskom princezom Dianom.

"Vrlo sam dirnuta njihovim pozivom na ovako važan događaj u njihovim životima. Isprva sam prihvatila poziv, ali nakon kritiziranja moje odluke u javnosti, odlučila sam povući se i ne prisustvovati ovom događaju", izjavila je Camilla Parker.

Najžešći Dianini fanovi su dočekali Camillinu odluku s olakšanjem jer im vojvotkinja nije nimalo draga.

"Osjećam se tako sretno, bolje nego da sam dobila na lutriji!", izjavila je Joan Berry sekretarica udruge Poštovanja princeze Diane.

Diana je 31. augusta 1997. godine tragično poginula u automobilskoj nesreći koju je skrivio njen vozač. Osim Diane poginuo je i njen tadašnji momak Dodi Fayed.