magazin
645

Božo Vrećo: Probleme ti nikad neće praviti veliki ljudi, već samo miševi i bubašvabe

Klix.ba
Bh. izvođač sevdalinki Božo Vrećo ponovo se oglasio na svom Facebooku, komentarišući odlazak iz predstave srbijanskog reditelja Kokana Mladenovića "Koštana", kao i navode svojih kolega s kojima je učestvovao u predstavi.

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, jedan od članova glumačke postave predstave "Koštana", gostovao je jučer u emisiji jedne crnogorske TV kuće, gdje je opisao situaciju koja se dogodila kazavši kako ih je Božo Vrećo obmanuo te odlaskom iz predstave nekoliko dana prije premijere postupio izuzetno neprofesionalno.

Vrećo je na svom Facebook profilu napisao kako je vraćajući se sa klinike vidio "žutilo bosanskih tabloida" koji su jutros preuzeli izjavu Emira Hadžihafizbegovića koji je pokušao i i dalje pokušava da ga oblati.

"No ne ide, takve osobe će za novac sve učiniti, ja nisam i nikada neću", napisao je Vrećo.

On je dodao kako je produkciju predstave informisao o svom teškom zdravstvenom stanju te kako su oni znali da se osjeća loše zbog svih prepirki, neugodnosti i stresa te kako su znali da odlazi. Naveo je i kako je glumac Dugalić tu noć dolazio kod njega u sobu te je vidio u kakvom je teškom zdravstvenom stanju.

Vrećo je najavio kako će uskoro gostovati na nekoj televiziji da začepi gubicu dokazima i ispriča svoju verziju priče.

"Postoji narodna za to: 'Tiha voda brijeg roni'. Jučer mi je prijateljica poslala jednu divnu izjavu divne i nadasve velike dame i glumice Mire Stupice koja je nekoć rekla: 'Nikada nećeš imati problema sa velikim ljudima jer oni to sami po sebi jesu, uvijek će ti problem praviti miševi i bubašvabe koji će pokušavati da te ubijede da su veliki'".

"Koštana" je autorski projekat nastao u saradnji Centra za kulturu Tivat, Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta, a organizatori su već najavili tužbu protiv Bože Vreće.