Tiger Woods priznao
0

"Bio sam nevjeran, imao sam afere, varao sam"

Sarajevo-x.com
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
U emotivnom i srceparajućem obraćanju koje su danas uživo sa Floride prenosile američke televizijske mreže, a pratili gledatelji širom svijeta, poznati igrač golfa Tiger Woods priznao je mnogobrojne afere sa različitim ženama u Americi. On se izvinio zbog varanja svoje supruge i najavio da nije siguran da će se u skorije vrijeme vratiti takmičenjima u golfu.

"Bio sam nevjeran, imao sam afere i varao sam. Ono što sam radio nije bilo prihvatljivo", kazao je Woods u svome obraćanju auditoriju od 40 ljudi, pojavivši se mjesecima poslije niza otkrivenih afera sa različitim ljubavnicama, prenosi AP.

U publici pored njegove majke, bliže rodbine i prijatelja, nije bila njegova supruga Elin Nordgren.

"Planiram da se vratim golfu ali ne znam kada će to biti. Ne mogu reći da će to biti ove godine", kazao je Tiger Woods.

Priznajući da je osjetio da zaslužuje uživanje u iskušenjima koja su došla sa njegovim izvanrednim uspjehom, Woods je izjavio kako je sam kriv za svoja djela.

"Duboko mi je žao za moje neodgovorno i sebično ponašanje", kazao je on, držeći svoj pogled spušten gotovo cijelo vrijeme govora.

On je napomenuo da je 45 dana bio na terapiji i da će se vratiti daljnjim tretmanima, dodajući da treba još više raditi kako bi riješio svoje privatne probleme.

Woodsova majka koja ga je nakon govora čvrsto zagrlila i šaputala mu na uho, bila je ponosna na njegov čin.

"Rekla sam - 'Tako sam ponosna na tebe'. Nikad nemoj misliti da si sam. Mama će uvijek biti uz tebe i volim te", kazala je novinarima Kutilda Woods.

Woods se nije pojavljivao u javnosti od saobraćajnog udesa ispred njegove proodične kuće na Floridi, koji se desio u novembru prošle godine, što je bio čin kojim je otkrivena čitava serija njegovih nevjerstava.

Njegovo javno izvinjenje za sve što je učinio bilo je strogo kontrolirano, sa svega nekoliko novinara koji su imali priliku da Woodsa gledaju uživo.

U američkoj javnosti događaj je pobudio nacionalni interes, gdje su televizijske mreže prekidale programe da uključe prenos njegovog obraćanja.