magazin
22

Bh. rukotvorine u kućici UdruŽene

Klix.ba
UdruŽene nastoje omogućiti ženama žrtvama rata u BiH da se kroz kreativno djelovanje ponovo uključe u normalne životne tokove.

Bogatoj ponudi 4. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i kućica UdruŽene. Riječ je o udruženju žena koje ima za cilj zaštitu, promociju i očuvanje bh. rukotvorina, očuvanje digniteta žena pletilja, prenos tradicionalnih vještina na mlade naraštaje, kao i stvaranje povoljnijih uslova za kreativno stvaralaštvo žena pletilja.

U okviru svoje misije UdruŽene nastoje omogućiti ženama žrtvama rata u BiH da se kroz kreativno djelovanje ponovo uključe u normalne životne tokove. Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode u sklopu izložbeno-prodajnih kućica nude posjetiteljima svakog dana od 10 do 22 sata.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta "Phoenix – Kultura za budućnost", kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat "Phoenix – Kultura za budućnost" dio je programa "Sarajevo 2014" kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem Facebook profila Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.