Snowboard film i video igra
0

FOTO+VIDEO / Bh. premijera filma The Art of Flight

Sarajevo-x.com
Pogledajte kako je bilo na premijeri filma u Sarajevu i odmah nakon toga okušajte svoje znanje izvođenja trikova na bordu u istoimenoj video igri i makar virtualno posjetite planine na kojima je film sniman.

"The Art of Flight“, trenutno jedan od najpopularnijih filmova o snowboardu na svojoj svjetskoj turneji koja je počela u septembru, svoju bh. premijeru imao je u Sarajevu u petak 16.12.2011. godine u Kriterionu. Film prati snowboardere (Travis Rice, John Jackson, Mark Landvik, Scotty Lago, Jake Blauvelt, Nicolas Muller, Gigi Ruf, DCP i Pat Moore) kroz nove globalne avanture i napredak sporta do nezamislivih granica.

Snowboarding je još uvijek mlad sport i nadamo se da će nakon ovog filma dobiti i globalno priznanje. Film nosi vrlo inspirativnu poruku za sve gledatelje. Snowboading nije baš dostupan široj publici kao nogomet, čak možda nikad neće postati u toj mjeri popularan. Međutim, naš cilj je da pokrenemo što više ljudi da izađu van, istražuju i razmišljaju na novi način, rekao je sudionik filma Travis Rice.

Nakon što pogledate video sa premijere u Sarajevu i neke od komentara publike (http://www.redbull.ba/cs/Satellite/bs_BA/Video/Premijera-filma-The-Art-of-Flight-u-Sarajevu-021243140118239) krenite na pravu virtualnu adrenalinsku avanturu i u video igri pokušajte napraviti iste trikove kao snowboarderi iz filma.