Prijavite se do 1. juna
22

Beton fest traži Vilsonovo Beton team

Klix.ba
Još 30 dana je ostalo do prvog Street paint festivala u Sarajevu.

Pripreme za veliki likovni spektakl su u toku, a festival je dobio još jednu gostujuću zvijezdu. O kome se zapravo radi, organizacioni Beton tim će tu informaciju za sada držati u tajnosti. Ova zvijezda će se pridružiti Matthewu Mayju i madonnarki Giovanni la Pietri.

Za sve likovne talente prijave su u toku, a Beton fest traži Vilsonovo Beton tim te poziva umjetnike da posebno obrate pažnju na timsku aplikaciju.

Vilsonovo Beton tim će se posebno zabaviti uz prateći party tokom cijelog festivala. Također, apelujemo na sve učesnike koji su ispunili aplikaciju, a nisu dobili povratnu potvrdu, da apliciranje ponove, ili da nam se jave najkasnije do 1. juna.

Beton fest je prvi Street paint festival u Sarajevu, u organizaciji Udruženja za razvoj kulture i umjetnosti Progres, a koji predstavlja 3D iluzionističko slikanje po pločnicima i betonskim površinama korištenjem krede.

Održat će se na šest sarajevskih lokacija istovremeno: ispred Katedrale, u Ulici Ferhadija, na Trgu Djece Sarajeva, na Vilsonovom šetalištu, ispred Importanne centra i ispred Zemaljskog muzeja.

Cilj festivala je pretvoriti Sarajevo u veliku umjetničku galeriju.

Prijave izvršite na www.betonfest.com.ba.

Vezani članci