magazin
0

B-Boy Justice u Kijevu brani boje BiH

Klix.ba
Foto: Redbull.ba
Foto: Redbull.ba
Nakon što je uradio sjajan posao na prvom Red Bull BC One Sarajevo Cypheru u aprilu ove godine, B-Boy Justice (Danijel Vujanović, iz Bijeljine) krenuo je put Kijeva.

Tamo se 28. septembra održava Red Bull BC One finale za Istočnu Evropu. Pridružit će se tako B-Boy Justice pobjednicima Cyphera iz Bjelorusije, Srbije, Hrvatske, Latvije, Slovenije, Kazahstana Gruzije, Turske, Rumunije, Ukrajine te još wild-card četvorki iz Irana, Izraela, Rusije te još jednog Ukrajinca.

"Svjestan sam definitivno da sam možda mogao i bolje da se spremim, jer, imao sam problem s nedostatkom vremena. Mi ne živimo od plesa. Ipak, dat ću sve od sebe i sve je moguće. Ukrajinac Kolobok, moj prvi protivnik, sjajan je, ali mislim da svako od nas može da ima svoj trenutak i da u njemu zasija, isto kao što je moguće da neko u tom trenutku ima loš dan i pogriješi. U svakom slučaju, idem tamo dobro se zabaviti i pokazati se u najboljem svijetlu pa šta bude. Ovo sve radim iz ljubavi prema plesu", izjavio je kratko za RedBull.ba Danijel Vujanović neposredno pred polazak u Ukrajinu.

Ističe i kako sama činjenica da je Red Bull u BiH odlučio organizirati BC One Sarajevo Cypher dovoljno govori.

"Jasno je da smo i mi na jednom malo višem levelu. Ima ova zemlja potencijala, ali je situacija takva da se sami moramo boriti za sve. Znate, ima ljudi koji se bave plesom, ali se u tome kratko zadrže i ne stignu dovoljno da nauče da bi bili kompletni. Mislim da samo treba da istraju u tome", kazao je Vujanović.

Takmičenje se održava u bivšem industrijskom kompleksu koji važi za jedan od centara street arta i underground scene te zemlje.

Kolumbijac Arex, Gravity iz SAD-a te Lil Zoo iz Maroka već su rezervisali svoje karte za veliko finale u Južnoj Koreji koje se održava 30. novembra ove godine. I ko će onda s njima u finale? O tome će odlučiti sudijska trojka Storm (Njemačka), El Niño (SAD) i Ken Swift (SAD). Host će biti Ukrajinac MC Scream, a za "beat" će se pobrinuti Soul DJ Smirnoff iz Rusije.