Nesvakidašnji događaj
0

Akrobacijski skokovi sa motorima u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Publika iz Sarajeva večeras je imala priliku prisustvovati nesvakidašnjem događaju u gradu, gdje su uživo mogli gledati akrobacijske skokove sa motorima.

Četiri klasna svjetska vozača motocrossa na parkingu ispred Narodnog pozorišta promovisali su slobodni stil u motocrossu i demonstrirali sve izazove i ljepote ovog sporta.

Inače, radi se o promotivnoj turneji Red Bull X Fighters koja se ove godine odražava u trinaest zemalaja, a na tri različita kontinenta. Red Bull X-Fighters turnejom sa ekshibicijama promovišu ovaj sport i ispituju teren za potencijalne nove destinacije koje će biti uvrštene u svjetsku turneju takmičenja.

Na improviziranoj areni kod Narodnog pozorišta ranije je postavljena rampa za uzlijetanje motora, dok je 15-ak metara dalje bila postavljena rampa za slijetanje. Na zračnom prostoru između rampi bio je glavni podij za četiri klasna vozača koji su tu izvodili trikove i priuštiti pravi mali spektakl za publiku.

Sarajevo-x.com vam donosi prve fotografije letača motora koji su nastupali u srijedu na parkingu ispred Narodnog pozorišta.