magazin
62

Ahmed Švrakić, direktor Hayat produkcije: Ni u snu ne bih pomislio da bi se takvo nešto moglo desiti

Klix.ba
"Šokiran sam i ne znam šta da kažem", riječi su kojima je sinoćnji nemili događaj prokomentarisao Ahmed Švrakić, direktor Hayat produkcije, koja je organizovala snimanje muzičkog programa na Vlašiću.

"Naša želja kao domaćina je bila da sve prođe u najboljem redu, kao i snimanje, emisija i gostoprimstvo. Pozvali smo cijelu ekipu Eurosonga da im damo još jedan vid podrške i pjesmi i državi", kazao je Švrakić u izjavi za Klix.ba

Prema dosadašnjim informacijama, u restoranu Fis na Vlašiću dogodio se incident u kojem je povrijeđen pjevač Šaćir Ameti, nakon čega je pozvana policija. Prekršajna prijava podnesena je protiv Almira Ajanovića, autora pjesme "Ljubav je" s kojom je BiH trebala nastupiti na ovogodišnjem Eurosongu.

"Desilo se to što se desilo, ne znam razloge, to su njihove interne stvari i unutrašnji sukob, nemam pojma o čemu se radi, ja sam šokiran i ne znam šta da kažem. Znam te ljude veoma dugo i ni u snu ne bih pomislio da bi se takvo nešto moglo desiti", kazao je Švrakić i dodao kako će se Hayat uskoro oglasiti zvaničnim saopštenjem za javnost.

Svjedoci kažu da je u trenutku dešavanja za stolom bilo tridesetak ljudi, te da je Ajanović počeo bacati flaše. Ameti je sjedio prekoputa i na kraju sasvim slučajno dobio udarac flašom u glavu, ali maltretiranja tu nisu završila. Navodno je naknadno napadnuta i Dalal Midhat Talakić.