Frau TV
0

Žene bolji menadžeri u kriznim vremenima

FENA
Žene su bolji menadžeri u kriznim vremenima, smatra većina Nijemaca, koji su mišljenja i da se kancelarka Angela Merkel svojim djelovanjem u vrijeme ove finansijske krize pokazala boljom nego njezin ''izazivač'' Frank-Walter Steinmeier, rezultati su ankete Infratesta provedene na zahtjev magazina Frau TV.

Prema toj anketi, 50 posto Nijemaca smatra da su žene bolji menadžeri u kriznim vremenima, a svega 19 posto vjeruje u sposobnosti muškaraca kao kriznih menadžera.

Kada je riječ o kancelarki Merkel i Steinmeieru, kancelarskom kandidatu Socijaldemokratske stranke, koji će na jesenjim saveznim izborima ''izaći na megdan'' prvoj ženi kancelarki u historiji države, Nijemci su jasno pokazali svoj stav.

Merkel je zbog svojih postupaka i poteza u ovo vrijeme finansijske i privredne krize zadobila povjerenje i naklonost čak 49 posto Nijemaca koji vjeruju da je sposobna savladati finansijsku krizu.

Svega 30 posto Nijemaca vjeruje da Steinmeier može biti ''gospodar'' i riješiti privredne probleme, prenijele su agencije.