{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeleno povrće smanjuje rizik od dijabetesa

S
23.8.2010. u 20:02
0
0
Zeleno povrće smanjuje rizik od dijabetesa
0
Zeleno povrće smanjuje rizik od dijabetesa
Ako jedete zeleno povrće poput brokula, kelja, špinata, salate i kupusa svaki dan, smanjujete rizik od obolijevanja od dijabetesa za 14 posto, tvrde stručnjaci.
Zeleno povrće puno je antioksidansa i magnezija, koji su poznati po tome što smanjuju i ublažavaju simptome dijabetesa.

Stručnjaci sa Univerziteta Leicester sproveli su šest studija te promatrali ljude koji uzimaju zeleno povrće.

Oni koji su konzumirali više od jednog obroka zelenog povrća dnevno, imaju manje mogućnosti da obole od dijabetesa nego ljudi koji ne jedu zeleno povrće, piše "Daily Mail".

Stručnjaci preporučuju da se dnevno pojede pet porcija povrća i voća dnevno, s tim da jedna porcija bude težine oko 80 grama.

Posljednja studija obuhvatila je 223.000 ljudi i objavljena je na internetu u sklopu britanskog medicinskog žurnala.

"Dijabetes je ozbiljna bolest koja može rezultirati amputacijom, bolestima srca i moždanim udarom, ako se ne liječi", rekao je direktor Fondacija za istraživanje dijabetesa u Velikoj Britaniji, dr. Iain Frame.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: