Zdravlje
10

Za samo 15 mjeseci "pivski" stomak pretvorio u mišiće i počeo ići na takmičenje

Klix.ba
Pretili diplomirani student Sebastian David iz Burnleya unosio je 5.000 kalorija dnevno jedući pastu, pomfrit i KFC-ovu piletinu. Nakon što mu je otac umro ovaj vatrogasac se posvetio svom zdravlju i uveo striktni fitness režim zbog kojeg je smršavio za 34 kilograma.

David je imao blizu 100 kilograma, a sada ima 66 kilograma. Odustao je od pive i brze hrane, te pivski stomak zamijenio tzv. "six-pakcom". Njegovi prijatelji i treneri ohrabrili su ga da počne učestovati na bodybuilding takmičenjima. Petnaest mjeseci nakon što je smršavio, okončao je na sedmom mjestu britanskog takmičenja u bodybuildingu.

"Priznajem da mi je čudno kada traže da poziram nakon što pogledam svoje fotografije od prije dvije godine. Ali, ne žalim se. Lijepo je privući pažnju s vremena na vrijeme. Moja mama je veoma ponosna na mene i sretna što sam počeo živjeti zdravije", rekao je David.

Istakao je kako sada ima mnogo više samopouzdanja. Radi u očevoj firmi s majkom i redovno ide u teretanu. Za doručak jede zob, jaja i borovnice, ruča piletinu, slatki krompir i brokule, a večera bijeli krompir.

Umjesto slatkiša jede tortu od riže i badema sa voćem, proteinskim šejkovima i dezertom od sira i oraha.

U međuvremenu je magistrirao na Fakultetu sporta i postao i trener.