Zdravlje
8

VitalPlus - Vaš besplatni magazin u apotekama širom BiH

VitalPlus je besplatni bh. magazin posvećen zdravlju i ljepoti. Iz štampe izlazi svaki drugi mjesec i javnosti je dostupan u apotekama širom BiH.

Promicanje zdravog stila života je vizija i misija VitalPlus magazina, a savjete i informacije o očuvanju zdravlja za čitatelje pišu doktori i apotekari. Osim stručnih tekstova iz naučnih izvora, VitalPlus donosi i zabavu za sve uzraste: bojanke, križaljke, zdrave recepte i još puno toga.

VitalPlus je dostupan i na internet stranici www.VitalPlus.ba, a ima i svoj Facebook page.

Trenutno je u distribuciji četvrti broj VitalPlusa u kojem čitatelji mogu pročitati o novim spoznajama o lizosimu - prirodnoj zaštiti protiv upale grla. Tu je tekst i o potrebnom oprezu prilikom korištenja diklofenaka, jednog od najpropisivanijih lijekova za bolove; kao i tekstovi o problemima sa kojima se susreću oboljeli od karcinoma pluća te oboljeli od juvenilnog idiopatskog artritisa.

Oboljeli od dijabetesa će cijeniti rubriku Slatki život koja u ovom broju daje informacije o dostupnim terapijama dijabetesa. Uz želje za sretne praznike i zdravu, sretnu i uspješnu 2015. godinu, na stranicama ovog prazničnog izdanja VitalPlusa se nalaze i pokloni gdje čitatelji uz malo sreće mogu osvojiti jedan od čak 50 poklona.