Sony Pictures poručuje
0

Uvedite i zdravu hranu u kina, nađite zamjenu kokicama

Sarajevo-x.com
Direktor kuće Sony Pictures predložio je da kina u ponudu uvedu zdraviju hranu kako bi se pomoglo u smanjenju gojaznosti, ali i kako bi se publici ponudio veći izbor od dosadašnjeg kojeg uglavnom sačinjavaju kokice, gazirana pića i čokoladice.

Michael Lynton, predsjednik i glavni izvršni direktor za Sony, istakao je na konferenciji kojoj su prisustvovali vlasnici kina da je nedavna studija pokazala kako bi dvije trećina posjetitelja kina kupilo zdravu hranu ukoliko bi ona bila ponuđena.

To istraživanjke je također pokazalo da 60 posto roditelja smatra kako bi uvođenje zdrave hrane u ponudu bilo i više nego dobro, dok je 42 posto roditelja kazalo kako bi češće posjećivali kina kada bi u ponudi bila zdrava hrana.

"Ne mislim da se trebaju zabraniti kokice, gazirana pića ili čokoladice. Publika to voli i treba im omogućiti da uvijek mogu kupiti te stvari. No, uvođenjem zdrave hrane u ponudu uveliko bi se pomoglo u borbi protiv gojaznosti“, kazao je Lynton na konferenciji.

Naime, direktor Sonyja smatra kako bi se u ponudi trebali naći voćni kupovi, jogurt, povrće, zapečeni čips, nemasne kokice ili hrana sa žitaricama.