Zdravlje
246

Uskoro upis četvrte generacije polaznika Škole trčanja Klix

Klix.ba
Nakon iznimno uspješne godine i velikog broja novih trkača u našem gradu, u udruženju Marathon Sarajevo tim se priprema za predstojeću sezonu i za četvrtu po redu generaciju polaznika Škole trčanja Klix.

I u narednoj godini se očekuje preko 100 polaznika, a veliki interes se jasno nazire jer je mnogo budućih polaznika već ispunilo online registracijsku formu na www.sarajevomarathon.ba iako će treninzi početi tek u martu.

Kako bi što bolje odgovorila na očekivanja budućih polaznika, Škola trčanja Klix će u 2016. godini imati i nekoliko novina:

  1. Umjesto šest mjeseci škola će trajati sedam mjeseci i završiti se krajem oktobra 2016.

  2. Umjesto dosadašnje dvije grupe treninga učesnici će biti podijeljeni u tri grupe, a trenerski tim će biti dodatno pojačan i poboljšan što će osigurati kvalitetniji pristup.

  3. Polaznici će imati priliku prisustvovati radionicama o ishrani za sportiste, o prevenciji povreda i o motivaciji i tako poboljšati znanje o ovim aspektima koji su jednako važni kao i sami treninzi.

  4. Udruženje Marathon će organizovati putovanja na utrke za polaznike Škole trčanja Klix u Dubrovnik, Novi Sad, Zagreb i Ljubljanu kao i na druge trke u regionu i u BiH.

Trčanje i dalje doživljava veliki procvat u regionu, a u svijetu je već odavno najmasovniji i najpopularniji hobi. U Bosni i Hercegovini nakon prošle godine kada su oboreni svi rekordi brojnosti rekreativnih trkača, takav trend će se nastaviti i u 2016. godini sudeći po upitima koje udruženje Marathon dobiva kako za školu trčanja tako i za organizaciju sportskih manifestacija

"Škola trčanja Klix je nazvana #najpozitivnijapricaugradu i mnogo je razloga za to. Super forma cijele godine, sjajno društvo, putovanja i jačanje volje su samo neke od dobrobiti koje postanu svakodnevnica naših polaznika koji su istovremeno i vrlo uspješni ljudi. Mnogo trkača posjećuje naše nedeljne treninge na Vrelu Bosne, a i veliki broj početnika nam se obraća svake sedmice sa upitima u vezi ishrane i treninga tako da ćemo radionice o treninzima, ishrani i motivaciji proširiti i ponuditi i drugim sportistima a ne samo polaznicima škole trčanja", kazao je Erol Mujanović, direktor udruženja Marathon Sarajevo.

Sve aktivnosti Škole trčanja Klix se mogu pratiti na Facebook stranici škole trčanja, a aktivnosti udruženja „Marathon“ Sarajevo na istoimenoj FB stranici ili na www.sarajevomarathon.ba.