BiH
42

"Pokret za radost" okupio preko 2.500 učesnika u Mejdanu

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U saradnji s Općinom Tuzla, Radničkim sportskim društvom „Sloboda“, Coca-Cola HBC B-H, u okviru svog projekta Pokret za radost, organizovala je Fitnes dan u velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli koji je privukao više od 2.500 učesnika.

Učestvovali su studenti Univerziteta u Tuzli, sportisti, učenici osnovnih i srednjih škola te obični građani, a ambicije organizatora su da Tuzla postane centar ovakvih događanja u našoj državi.

Istaknuto je kako je riječ o jedinstvenoj manifestaciji u BiH i regiji, a u Tuzli se "Fitness dan" organizuje treći put.

"Današnjim Fitnes danom u Tuzli, koji je jedna od aktivnosti projekta Pokret za radost, željeli smo inspirisati što veći broj ljudi, da žive aktivnije i da se bave različitim fizičkim aktivnostima, i to baš na ovakav zabavan način. Za uspješnu realizaciju ovako velikog događaja saradnja sa lokalnom zajednicom je bila od ključnog značaja", istakla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Organizatori su učesnicima obezbijedili medicinsku dijagnostiku, odnosno mjerenje stepena njihove kondicijske spreme.

Svi učesnici su vrijedno radili pod palicom fitness instruktora Jasmina Zahirovića, a oni koji su prvi put "probali" fitness naveli su kako će ubuduće mnogo više pažnje posvetiti kondiciji i tjelovježbama.