Zdravlje
0

Tablete za spavanje probudile djevojku iz šestogodišnje kome

Sarajevo-x.com
The Daily News
The Daily News
Sa samo 17 godina, Amy Pickard je pala u komu nakon eksperimentisanja sa heroinom i u takvom je stanju provela čak šest godina. No nakon četverosedmičnog uzimanja tableta za spavanje "Zolpidem", Amy se probudila iz kome.

Amy Pickard je pretrpjela teško oštećenje mozga nakon što je uzela preveliku dozu heroina, a ubrzo nakon toga, sa sedamnaest godina, pala je u komu, izvijestio je Daily Mail.

Ipak, nakon što su joj doktori prepisali tablete za spavanje "Zolpidem", djevojka se nakon četiri sedmice počela buditi. Roditelji koji su čuli da ove tablete imaju "čudan" utjecaj na ljude u komi, nisu se nadali posebnom rezultatu jer su već mnogo puta bili razočarani.

Tablete "Zolpidem" postale su poznate nakon što se jedan dječak, samo 15 minuta poslije uzimanja tablete, probudio iz petogodišnje kome i počeo razgovarati s majkom. Inače, ove tablete su predviđene za ljude koji pate od insomnije i mogu nekoga "poslati" u san nakon samo desetak minuta.

Amy je jedna od 360 ljudi koji učestvuju u eksperimentu širom planete gdje im se prepisuje "Zolpidem" i čudotvorno ih vraća u život.