Zdravlje
2

Šest načina koji pomažu u borbi protiv celulita u bedrima

Klix.ba
Celulit u bedrima je čest problem kod žena. On se stvara iz mnogo razloga, od loše ishrane preko sporog metabolizma i hormonalnih promijena, pa do debiljne i boje kože. Kod žena se počinje stvarati dok su tinejdžerke, veoma ga je se teško riješiti, ali ne i nemoguće. Postoje načini koji će vam pomoći da se borite protiv celulita.

Istezanje

Istezanje tijela u kombinaciji sa adekvatnom ishranom je dug, ali uspješan proces u borbi protiv celulita. Noge je potrebno istezati dva puta dnevno u trajanju od 30 minuta. Na ovaj način se toniziraju mišići i oblikuju noge.

Šetnja

Svakodnevna šetnja u trajanju od sat vremena je itekako poželjna. Obujte udobnu obuću, uključite muziku i krenite u jutarnju šetnju. Ako vam se to ne radi ujutro, onda to činite navečer. Potrebne su duge šetnje, a hod može biti i malo brži.

Trčanje

Trčanje je jedan od najboljih načina da uklonite celulut. Trčanje tonizira mišiće nogu bolje nego bilo šta drugo. Ova aktivnost pomaže i u regulaciji tjelesne težine.

Vježbanje svakog drugog dana

S pravim planom vježbanja ćete efikasno ukloniti celult, zategnuti i učvrstiti donji dio tijela. Trčati možete svakog drugog dana, a uz to i pomalo vježbati.

Koncentrišite se na mišiće donjeg dijela tijela

Napravite plan za trening s fokusom na mišiće donjeg dijela tijela. Važno je aktivirati sve mišiće, čime će se smanjiti masne naslage te nadoknaditi izgubljeno mišićno tkivo.

Čučnjevi

Deset serija po pet čučnjeva svakog dana će pokazati rezultate. Morate biti oprezni kako ne bi došlo do neugodne upale mišića.