"Pobijedi kašalj i promuklost"
0

FOTO / Prolaznici isprobavali pastile Isla, djeca se družila s vilenjacima

Sarajevo-x.com
Pod sloganom “Pobijedi kašalj i promuklost” na Trgu djece Sarajeva (plato ispred BBI centra) održano je druženje sa građanima u organizaciji farmaceutske kompanije Salveo.

Sarajlije su imale priliku isprobati djelotvornu pomoć iz prirode kod suhe i nadražene sluznice grla, podražajnog kašlja i promuklosti - Isla pastile islandskog lišaja u tri okusa: Isla Moos blagog biljnog okusa, Isla Mint sa okusom paprene metvice i Isla Cassis pastile sa voćnim okusom ribizle i dodatkom vitamina C.

"U zimskim mjesecima skloniji smo problemima sa grlom, promuklošću i podražajnim kašljem. Ljekoviti sastojci ekstrakta islandskog lišaja koji se nalaze u Isla pastilama po svom sastavu i ulozi odgovaraju fiziološkoj sluzi, poput melema oblažu sluznicu grla i ždrijela i štite je od isušenog vazduha prepunog štetnih uticaja. Oštećena sluznica se tako brže oporavlja i ponovo uspostavlja svoj izvorni odbrambeni mehanizam", objasnila je magistrica farmacije Lejla Nedžibović, direktorica kompanije Salveo.

Isla pastile mogu uzimati djeca starija od četiri godine, trudnice i dojilje (preporučuje se Isla Moos), osobe koje imaju dodatan napor glasnica (nastavnici i predavači, osobe koje rade u prodaji, pjevači, voditelji...) ili borave u zadimljenim ili prostorijama sa isušenim vazduhom, dijabetičari (Isla Mint i Isla Cassis ne sadrže šećer) i svi odrasli.

Dok su posjetitelji birali svoj omiljeni Isla okus i tražili savjete za očuvanje zdravlja svog grla i blagodeti dobrog glasa, najmlađi članovi porodice uživali su u fotografiranju sa Isla vilenjacima.

Iz Salvea pozivaju sugrađane na druženje i naredne subote, 29. januara, na olimpijskoj planini Bjelašnici.