Zdravlje
16

Ponovo na BiH tržištu: Clearblue testovi za utvrđivanje trudnoće

Digitalni test za utvrđivanje trudnoće Clearblue s pokazateljem začeća JEDINI je test na svijetu koji prikazuje brojčano koliko je sedmica prošlo od začeća: 1-2, 2-3 ili 3+. Unutar tri minute na zaslonu se pokazuju jednostavno razumljivi rezultati, saopšteno je.

Očitavanje tankih linija može biti teško i zbunjujuće, zapravo 1 od 3 žene netačno očita rezultate na testovima u obliku trakica ili linija. Upravo zato digitalni zaslon testa Clearblue pokazuje rezultate brojčano : 1-2, 2-3 ili 3+ tako da ne postoji dovojba da li je u pitanju trudnoća ili ne.

Clearblue Digital s pokazateljem začeća pomaže ženama da bolje razumiju svoju trudnoću u trenutku testiranja tako što im pokazuje koliko sedmica su već trudne. Ovaj test ima tehnologiju Smart Dual Sensor što znači da je umjesto jednim senzorom hormona, ovaj uređaj opremljen čak s dva. Senzor prati razinu hCG-a kako bi utvrdio trudnoću, a zatim i pokazuje koliko je dana prošlo od začeća te tako daje jedinstvene rezultate.

Ovaj test u laboratorijskim testiranjima s preko 99% tačnosti utvrđuje trudnoću nakon očekivanog početka mjesečnice. U nekim slučajevima, test može detektirati hCG i 4 dana prije očekivanog početka mjesečnice.

Clearblue Plus i Clearblue Easy

Najjednostavniji testovi za utvrđivanje trudnoće sa jasnim rezultatima u roku od 1-3 minute. Mogu se koristiti i do pet dana prije očekivane mjesečnice, s 99% tačnosti utvrđuje trudnoću

Clearblue ovulacijski digitalni test

Vrijeme kad pokušavate dobiti bebu jedno je od najznačajnijih razdoblja u životu para.Upravo zato je Clearblue, s 30-godišnjim iskustvom na području testiranja trudnoće i plodnosti, razvio svoj ovulacijski test: kako bi vam pomogao da bolje upoznate ovulacijski ciklus svog tijela i prepoznate dane kad ste najplodniji, kako biste povećali svoje mogućnosti prirodnog začeća. Jedan od najboljih načina da povećate svoje šanse da zatrudnite na prirodan način jest da utvrdite svoje najplodnije dane, odnosno dane koji prethode ovulaciji i sam dan ovulacije.