Zdravlje
11

Pet načina vježbanja kod kuće

Klix.ba
Ako želite vježbati, a nemate novca ni vremena za teretanu, ne treba da brinete, jer i kod kuće možete efikasno vježbati. Štaviše, u svom domu imate privatnost i udobnost.

Penjanje stepenica

Ako imate stepenište, ono vam može poslužiti za odličnu vježbu. Prvo zakoračite na prvu stepenicu, a onda se vratite u početni položaj. Tu vježbu ponovite deset puta. Nakon toga isto ponovite s dvije stepenice, a onda pređite i na treću stepenicu. S vremenom ćete postati izdržljiviji.

Podizanje odjeće

Podizanje korpe pune odjeće može biti mnogo više od rutinskog posla jer služi i kao vježba za ruke. Korpu držite iznad glave i podignite je pa je spustite. Vježbu ponovite barem tri puta. Pazite da korpa ne bude preteška. Ovom ćete vježbom aktivirati ramena, mišiće ruku i leđa. Možete vježbati ležeći podižući korpu iznad sebe.

Vježbajte tokom reklama

Ako provodite mnogo vremena gledajući TV, onda vrijeme dok traju reklame iskoristite za vježbanje. Radite čučnjeve, sklekove i trbušnjake. Ove vježbe ponavljajte nekoliko puta dnevno.

Vježbe na stolici

Ako imate stolicu s točkovima, možete vježbati dok sjedite. Podignite noge i uhvatite se za stol, a onda se privlačite i odgurujte od stola. Time ćete poraditi na svojim bicepsima.

Marširajte u mjestu dok perete suđe

Vježbati možete i dok perete suđe tako što marširate u mjestu. Važno je da tokom cijelog dana povremeno vježbate kako bi bili zdravi i osjećali se dobro.