Alergijska reakcija
0

Od tretmana za uljepšavanje natekla i zamalo oslijepila

Sarajevo-x.com
Carly Lewis
Carly Lewis
Britanka Carly Lewis (26) nakon tretmana bojenja trepavica privremeno je oslijepila, a oči su joj se od nateknuća skoro sasvim zatvorile.

Pretrpjevši alegrijske reakcije na tretman ljepote bila je primorana da uzme slobodne dane na poslu u banci, te je pila antibioktike i steroide kako bi se oporavila.

Salon ljepote u Dorsetu posjetila je kako bi joj počupali obrve i obojili trepavice prije nego krene na odmor na Tenerife.

Iako je to uobičajena procedura i traje kratko, njene oči su pocrvenile i već istu večer lice joj je toliko nateklo da se bojala da će oslijepiti.

U narednih nekoliko dana trepavice su joj se zalijepile, te je morala hitno posjetiti bolnicu, gdje su joj propisali kapi za oči i antibiotike. Kad to nije pomoglo, tretmanu su dodani i steroidi. Sedmicu dana poslije vid joj je i dalje mutan, ne može se našminkati, voziti niti raditi.

"Bilo je prestrašno. Mislila sam da ću oslijepiti", rekla je britanskim novinarima. "Stanje se pogoršavalo, u ponedjeljak nisam ništa mogla vidjeti niti otvoriti oči. Ljudi su u mene gledali kao da sam čudovište. Izgledalo je kao da sam plakala."

Iz salona ljepote primila je izvinjenje i obećanje da joj taj tretman neće naplatiti. Ipak, advokat salona rekao je da nisu odgovorni za stanje u kojem se našla.