Zdravlje
24

Od pretile djevojke do bodybuilderke: Imala je skoro 100 kilograma i bulimiju, sve je pobijedila fitnessom

Klix.ba
Hannah Hindmarsh imala je skoro 100 kilograma kada je jela isključivo brzu hranu 2008. godine. Pored pretilosti, Hannah se borila sa bulimijom, izgubila je momka nakon dvije godine veze, a potom je odlučila promijeniti sve, najviše svoj izgled.

Prije šest godina, Hannah je jela samo hamburgere, pomfrit, jaja, pite, sendviče sa sosovima, hljeb i puter, a sve bi to "zasladila" čokoladama i cijelim pakovanjima keksa. Shvatila je kako izgleda tek kada je trebala krenuti na odmor sa svojim momkom u Španiju u januaru 2008. godine. Tada je otišla kod Wight Watchersa i izgubila je 22 kilograma.

Ali, kada se njena veza počela urušavati, Hannah se ponovo osjećala nesigurnom i počela je propuštati obroke. Jela je samo po nekoliko zalogaja salame ili piletine sa grahom ili rižom i suhim krekerima prelivenim sosom.

Poremećaj ishrane pogoršao joj se i počela je povraćati svaki put kada bi mislila da je pojela nešto loše. Patila je od bulimije.

"Plašila sam se sira, kobasica, bijelog hljeba i paste jer sam znala koliko sam u njim uživala ranije i da je to povratak mojim starim navikama. Ograničila sam unos kalorija a u vrhuncu bolesti počela sam koristiti laksative", kazala je.

Nakon određenog vremena prijavila se na specijalnu kliniku gdje je podvrgnuta terapiji. Izliječila se u februaru 2013. godine i u aprilu iste godine učlanila se u fiitness klub.

"Moj cilj je prestao biti da smršam već da dam svom tijelu ono što zaslužuje. Kako bodybuilderka amaterka vježbala sam svaki dan s ocem šest mjeseci s nadom da će mi pomoći da riješim svoj poremećaj ishrane i da ću ojačati fizički i psihički kao osoba. Postala sam gladna znanja o tome koliko može izdržati moje tijelo i doživjela sam potpunu transformaciju u zdravlju i izgledu zahvaljujući svome ocu. On je moj heroj", priznala je.

Sada ima 58 kilograma i nosi veličinu 8, po engleskim mjerama. Hannah ima 26 godina i sada jedino želi biti zdrava. Jede zdravo, vježba redovno i hrani svoj um znanjem. Svoju borbu dokumentovala je na Facebooku i Instagramu gdje ima 20.000 pratilaca. Sada radi za Youth Offendig Teym u Hamsphireu.