Zdravlje
26

Normolip 5-Zaštitite svoje srce i krvne žile

Holesterol i trigliceridi su neophodni za zdrav život, ali kada je njihov nivo povišen, može da dođe do ozbiljnih bolesti, a u najgorim slučajevima do infarkta i moždanog udara koji mogu biti kobni za ljude.

Upravo visoke vrijednosti holesterola i triglicerida povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti, koje su glavni uzrok smrtnosti u savremenom društvu. Zbog toga su zdrava ishrana, vježbe, redovna kontrola krvi, te prirodni proizvodi za smanjenje istih najbolja prevencija.

Holesterol i trigliceridi predstavljaju dva oblika lipida - masti. Postoje dvije vrste holesterola LDL "loš" i HDL "dobar" holesterol. Kada je nivo LDL holesterola visok, on počinje da se lijepi za površinu krvnih sudova, ubrzava aterosklerozu i smanjuje elastičnost arterija. Povišen holesterol nije samo posljedica gojaznosti, stoga i vitke osobe treba da prate svoje zdravstveno stanje i idu na redovne preglede, posebno ako u porodici postoji historija bolesti ili se nezdravo hrane.

Ako imate problema sa povišenim holesterolom i trigliceridima dobro je potražiti prirodnu pomoć, a najbolje rješenje za ovu vrstu zdravstvenih problema je "Normolip 5" iz kompanije ESI koja je već 40 godina jedan od vodećih evropskih proizvođača dijetetskih dodataka ishrani, fitoterapijskih i kozmetičkih proizvoda.

"Normolip 5" preporučuju ljekari širom svijeta. Klinička studija je pokazala da ovaj odlični proizvod utiče na smanjenje nivoa holesterola: 60 osoba je nakon dva mjeseca kontrolisane ishrane i uzimanja jedne kapsule dnevno imalo prosječno smanjenje nivoa LDL holestrola za 17%.

Uz podizanje svijesti o važnosti unosa svježih i prirodnih namirnica i kontroliranu ishranu preparat "Normolip 5" prirodni je dodatak ishrani sa pet aktivnih komponenti koji povoljno utječe na sniženje i održavanje fiziološkog nivoa holesterola i triglicerida u krvi.

Sinergijsko djelovanje nekoliko komponenti ovog proizvoda - fermentirane crvene riže, gama- orizanola, koenzima Q10, polikozanola i hroma omogućava smanjenje apsorpcije holesterola koji se unosi hranom, te smanjenje stvaranja holesterola koji proizvodi sam organizam.

Kapsule su izrađene od biljnih vlakana dobivenih fermentacijom tapioke, tako da su potpuno prirodne, bez boje, lako probavljive, pogodne i za vegetarijance i vegane. Ne oštećuju jetru ni nakon višegodišnje upotrebe, a efekti, sigurnost i djelotvornost su klinički testirani. Mjesečno pakovanje po pristupačnoj cijeni i doziranje jednom dnevno, čine ovaj dijetetski proizvod logičnim izborom za sve osobe koje bi da izbjegnu sintetičke lijekove i njihove neželjene efekte.