Zdravlje
16

Nevjerovatna transformacija Kanađanke za samo tri mjeseca

Klix.ba
Žena iz Toronta poznata kao Ohkosh na društvenoj mreži Imgur oduševila je svijet svojom nevjerovatnom transformacijom od pretile osobe do bodybuilderke nakon što je odlučila voditi zdrav život i počela trenirati kako bi učestvovala na takmičenjima.

Ohkosh je imala 91 kilogram kada je počela svoj put mršanja u septembru 2014. godine. Za manje od dvije godine izgubila je 22 kilograma, a mišiće je dobila za samo tri mjeseca zahvaljujući intenzivnom treningu.

"Radila sam zaista naporno da postignem ove promjene. Konačno se nalazim u tijelu na koje sam ponosna", napisala je uz fotografije na kojima se vidi kako je izgledala prije nego je počela trenirati i sada.

Fotografije je radila svaki dan držeći u rukama novine kako bi pokazala da su vjerodostojne. Svoj program započela je veganskom dijetom, a koristila je savjete sa interneta i specijalizovanih stranica za treniranje i vegane koje je primijenila. Nije angažovala trenera i odlučila je sve sama postići.

Ohkosh je imala kompulzivni poremećaj kopanja kože i poremećaj u ishrani koji je prestao kada se fokusirala na dijetu u okviru koje je morala redovno mjeriti unos kalorija te praviti sebi obroke i vježbati.

"Da li preporučujem ovako intenzivno treniranje u tri mjeseca? Ne po svaku cijenu. To je veliki pritisak, ali meni je to bio izazov i ponosna sam na sebe što sam ga uspješno završila. Sve možete ako želite", kazala je korisnicima Imgura.