Zdravlje
5

Nekad je jela brzu hranu i život joj je bio pakao, pogledajte je sad

Klix.ba
Prije samo dvije godine ova djevojka je jela samo brzu hranu, no sada je priča potpuno drugačija. Ova "Instagram senzacija" po imenu Loni Jane (25) sada jede 10 banana dnevno, i to samo za doručak.

Nakon što je njeno zdravlje bilo potpuno narušeno, Loni se okrenula potpuno drugačijem načinu prehrane. Počela je jesti samo svježe voće i povrće.

"Sve je počelo prije otprilike tri godine. Počela sam dobijati infekcije kože, akne i počela sam se debljati, a uvijek sam bila vitka. Spavalo mi se sve vrijeme, a priča je završila sa cijelim nizom zdravstvenih problema, uključujući kandidu, neuravnotežene hormone, nepravilan menstrualni ciklus i opadanje kose", kaže ova djevojka.

Loni je za sve to vrijeme dok se mijenjao njen način života postavljala fotografije na Instagramu, gdje kaže da želi pozitivno utjecati na ljude da promijene svoj život ukoliko su pali u kandže pretjeranog ispijanja alkohola, pretjeranog partijanja i konzumiranja brze i nezdrave hrane, prenosi news.com.au.

Nakon što su joj ljekari beskrajno propisivali antibiotike, što je njeno zdravstveno stanje činilo samo još gorim, pa je Loni odlučila da se pozabavi samoizlječenjem.

"Da sam nastavila takav način života to bi za mene vjerovatno značilo da bih na kraju dobila rak, da bih umirala polako", dodaje ona na Instagramu.

Kaže kako je tada počela istraživati na internetu, pročitala mnogo knjiga i otkrila način prehrane samo sirovim voćem i povrćem.

Njeno zdravlje se popravilo, a sada očekuje i prvu bebu i već je u 26 sedmici trudnoće.

"Osjećam se kao potpuno druga osoba. Moj život nije više samo partijanje i ispijanje alkohola. Sada mogu biti ono što stvarno jesam i osjećam se puno otvorenijom za svoju okolinu, osjećam da imam svijetu još puno toga dati. Nisam potpuno prestala piti alkohol, ali ga pijem jednom u pet mjeseci", kaže ova djevojka.