Zdravlje
0

Narandže i med će vašu kožu učiniti lijepom i zdravom

Klix.ba
Kozmetička industrija kontinuirano raste i proizvodi brojne proizvode za ljepozu, ali priroda zapravo daje ono najbolje.

U obilju kozmetičkih proizvoda postoji mogućnost pogrešnog odabira, a to može dovesti do problema s kožom. Ukoliko je koža posebno osjetljiva, najbolje se okrenuti prirodi i kućni preparatima.

Za zdravu i sjajnu kožu je prije svega potrebno piti dosta vode. Pola iscijeđenog limuna i kašika meda u toploj vodi će dati sjajne rezultate, a taj napitak je najbolje konzumirati ujutro, prije doručka. Ovaj napitak također pročišćava krv.

Ukoliko imate masnu kožu, nanesite mješavinu Fullerove zemlje i ružine vode. Na taj način ćete očistiti kožu, a masnoća će biti apsorbovana.

Limun je također koristan za kožu, a zdravom će je održavati ukoliko ga u kombinaciji s medom trljate nekoliko minuta po licu, a potom isperete.

Za sjajnu kožu je dobro osušiti koru narandže i od nje napraviti prah, a potom ga pomiješati sa vodom i nanositi na lice. Kožu će čistom održavati i kukuruzno brašno, koje se može nanositi svakodnevno.

Ukoliko imate suhu kožu, masirajte svoje lice uljem od badema ili onim koji sadrži E vitamin. Dovoljno je da vašoj koži poklonite samo nekoliko minuta dnevno kako bi ostala njegovana, zdrava i sjajna.