Zdravlje
0

Međunarodna potvrda efikasnosti i sigurnosti Bosnalijekovog proizvoda

Klix.ba
Na Bosnalijekovom satelit simpoziju, predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije profesor doktor Leonid Lazebnik je održao izlaganje na temu "Uloga Enterofuryla u eradikaciji Helicobacter pylori".

Ugledni ruski profesor Lazebnik je kroz svoje izlaganje prisutne stručnjake detaljno upoznao sa svojim iskustvima liječenja Helicobacter pylori s Enterofurylom.

"Mi u Rusiji imamo pozitivna iskustva sa Enterofurylom i njegov učinak je potvrđen. Stoga je naša nacionalna preporuka za liječenje Helicobacter pylori Enterofuryl, koji koristimo širom naše zemlje", rekao je između ostalog uvaženi prof. dr. Lazebnik.

Profesor Lazebnik je u susretu sa medijima istakao zadovoljstvo u radu sa najvećom bh. farmaceutskom kompanijom Bosnalijek te dodao: "Razgovarao sam sa direktorom Bosnalijeka o mogućnostima organizacije internacionalnog konzilija za Enterofuryl, jer Helicobacter pylori nije pokazao rezistenciju na ovaj lijek".

Bosnalijekov satalit simpozij na temu "Uloga Enterofuryla u eradikaciji Helicobacter pylori" održan je u sklopu 5. kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH u Mostaru, 13. juna 2015. godine.

U cilju pružanja kontinuirane podrške značajnim stručnim skupovima, Bosnalijek je bio srebrni sponzor Petog kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH s međunarodnim učešćem, koji se održao u Mostaru u periodu od 11. do 14. juna 2015. godine.

Prof. dr. Leonid Lazebnik i direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović
Prof. dr. Leonid Lazebnik i direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović

Prof. dr. Lazebnik je ugledni ruski profesor sa Moskovskog državnog Univerziteta za medicinu i prevenciju, doktor medicinskih nauka, šef Odjela za terapiju, prevenciju i gerijatriju i predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije.

Na Kongresu su bile zastupljene teme iz svih oblasti gastroenterologije i hepatologije, te pripadajućih dijelova radiologije i endoskopije, s posebnim osvrtom na svjetske novitete.

Osim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine kongres je okupio i vrhunske stručnjake iz regije i cijelog svijeta, što je bila odlična prilika za razmjenu iskustava i ideja i uspostavljanje saradnje kako u praktičnom tako i u naučnom smislu.