Zdravlje
22

Sponzorirani članak / Masaža glave - ublažite tjeskobu i uklonite stres

Svakodnevno smo izloženi mnogim negativnim utjecajima na naše misli i emocije što nas čini umornim, neraspoloženim i nezadovoljnim. Nerijetko nas to dovodi u situaciju mentalne blokade, nestabilnosti i nemogućnosti da racionalno odlučujemo.

Ukoliko smo, pak, duži period izloženi takvom stanju velika je vjerovatnoća da će se pojaviti razni problemi u vidu migrene, depresije, ukočenosti vrata i leđa, grčeva mišića.

Masaže su najstarija i najbolja prirodna metoda za zdravlje i održavanje tijela. Masaža glave također pomaže jer se potiče cirkulacija, opuštaju se mišići u vratu i osjećamo se mnogo bolje.

Kako kažu iz Herbal Spa centra, redovnom masažom glave balansira se naš organizam i otpušta stres iz njega. Akupresurne tačke koje se u ovoj masaži tretiraju su bile poznate još u vrijeme starih Kineza koji su na ovaj način dovodili svoje psihičko i fizičko zdravlje u ravnotežu. Također, u ovoj masaži se tretira i lice. Prema istočnjačkoj medicini, preko naše glave prolaze važni energetski meridijani, a masažom lica balansiramo i pospešujemo njihov rad, posebno mokraćne bešike, žučne kese, debelog i tankog creva.

U fizičkom smislu, dobra i posvećena masaža ima i antiage efekat, odnosno odlaže znakove starenja, ublažava bore, osvježava lice i čini kožu blistavom.

"Ovim specifičnim tretmanom može se utjecati i na kihanje, zubobolju, glavobolju te na probleme sa sinusima. Prilikom masaže, lagano se masiraju tačke koju su bolne. Na taj način se šalju impulsi koji odvode nagomilanu negativnu energiju", kaže Vladana Nojić, terapeut Herbal Spa centra.