Velika Britanija
0

LighterLife, dijeta koja ubija

Sarajevo-x.com
U sveopćoj svjetskoj opsjednutosti prekomjernom tjelesnom težinom časopisi i televizija nas zasipaju uvijek "boljim i uspješnijim" proizvodima za skidanje nakupljenih kliograma.

Jedna od novijih dijeta svakako je LighterLife, dijeta sastavljena od proteinskih napitaka koje navodno u potpunosti zamjenjuju čvrstu hranu.

Dijeta kojom se za par mjeseci može skinuti polovina tjelesne težine sadrži četvrtinu kalorija koje inače zdrav čovjek unosi putem tri dnevna obroka, a sastoji se od napitaka uz koje se ne smije uzimati nikakva čvrsta hrana.

Nakon što je 25-godišnja Britanka Matilda Callaghan umrla od srčane aritmije nakon polugodišnjeg uzimanja proizvoda LighterLife, utvrđeno je da je da je nesretna djevojka umrla uslijed naglog gubitka kilograma koje je uništilo njene mišiće.

Pacijenti sa pojavom dvostrukog vida, teškim bolestima usne šupljine, desni i zuba, i gubitkom memorije otkrili su da uzrok njihovoh tegoba leži u proteinskim napitcima LighterLife.

"Ljudi nisu svjesni da žive na 500 kalorija dnevno, a ova dijeta izaziva ozbiljne zdravstvene tegobe, pa čak i smrt. Pored poremećaja u prehrani kao što je anoreksija i odbijanje čvrste hrane, Lighter Life mnogo utiče na vaš mozak, mišiće, vid i kosti", upozoravaju liječnici.