{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuhani paradajz je za zdravlje još bolji od svježeg

S
3.3.2011. u 18:36
0
0
Kuhani paradajz je za zdravlje još bolji od svježeg
0
Kuhani paradajz je za zdravlje još bolji od svježeg
Konzumiranje paradajza smanjuje rizik od raka, osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti, sugerišu naučnici.
Uz to, ističu kako je kuhani i prerađeni paradajz zapravo još učinkovitiji i zdraviji od svježeg.

Američki istraživači ustanovili su da je ovo sočno povrće najveći izvor antioksidansa i likopena, te da za razliku od drugog voća i povrća ima veću moć nakon što bude skuhano.

Hranjive tvari iz paradajza, kako ističu naučnici iz Illinoisa, sadrže zaštitne mehanizme koji sprečavaju upale i stvaranje krvnih ugrušaka.

Dobre strane paradajza poznate su otprije, kako u smislu prevencije nekih bolesti, tako i za zdravlje u cijelosti, prenio je Daily Mail.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: