Zdravlje
0

Kako zaštiti kožu prije i poslije solarijuma

Sarajevo-x.com
Obožavate tamnu put, te zato često posjećujete solarijum? Nekoliko korisnih savjeta kako što adekvatnije zaštiti kožu prilikom redovnih posjeta solarijumu, pronašli smo za vas na Internetu.

Kada naša koža dobije malo tamniju boju, izgledamo zdravo i dobro se osjećamo. Izlaganje UV zracima često ima psihološki učinak na ljude. Također, postoje tvrdnje da vitamin D, koji se nalazi u UV zracima, pozitivno utječe na zdravlje organizma. Ali bitno je i naglasiti da se, kada je izložena UV zracima, naša koža suši, te gubi prirodnu vlažnost. Zato, prije i poslije tretmana u solarijumu, koži treba pružiti adekvatnu zaštitu i njegu.

Poslije odlaska u solarijum obavezno se istuširajte. Mlaz vode će otvoriti pore, te dopustiti vašoj koži dovoljno kisika.

Regenerišite svoju kožu nakon posjete solarijumu ili plaži nanošenjem hidratantnog losiona. UV zraci mogu dehidrirati kožu, a hidratantni losion će je učiniti glatkom na dodir.

Trebalo bi proći najmanje 24 sata prije ponovne posjete solarijumu. Vaša koža treba oporavak, bez obzira koliko bezazaleno može izgledati šteta koja joj je nanesena.

Pijte dosta vode, jer će pomoći u obnovi organizma. Voda hidratizira kožu, a osim toga podstiče zdraviji i mlađi izgled kože.