Zdravlje
0

FOTO / Isla na Bjelašnici za ljubitelje zimskih izletišta

Sarajevo-x.com
Izletnici na Bjelašnici su ovog vikenda mogli uživati u istinskoj zimskoj bajci koju je za njih pripremila kompanija Salveo. Dok su se roditelji informisali o Isla pastilama, djelotvornoj pomoći iz prirode kod suhe i nadražene sluznice grla, podražajnog kašlja i promuklosti, najmlađi su uživali u fotografiranju sa Isla vilenjacima, ali i pravljenju sankaških staza uz Isla balone.

Brojni izletnici, sankaši i skijaši sa velikim interesom su se okupljali oko Isla pagode kako bi isprobali i odabrali svoj omiljeni Isla okus – Isla Moos blagog biljnog okusa, Isla Mint sa okusom paprene metvice i Isla Cassis pastile sa voćnim okusom ribizle i dodatkom vitamina C, kojima su se najviše obradovali najmlađi.

Ljekoviti sastojci ekstrakta islandskog lišaja koji se nalaze u Isla pastilama i po svom sastavu i ulozi odgovaraju fiziološkoj sluzi, poput melema oblažu sluznicu grla i ždrijela i štite je od isušenog vazduha prepunog štetnih uticaja. Oštećena sluznica se tako brže oporavlja i ponovo uspostavlja svoj izvorni odbrambeni mehanizam.
S obzirom da smo upravo u zimskim mjesecima skloniji upalama gornjih disajnih puteva, Isla pastile se mogu koristiti i preventivno kod čestih upala grla, sklonosti suhom, nadražajnom kašlju, promuklosti, osjećaju grebanja u grlu ili osjećaju suhih usta. Mogu ih koristiti svi odrasli, naročito stariji, djeca starija od četiri godine, dijabetičari (Isla Mint i Isla Cassis ne sadrže šećer), osobe sa problemima sa žgaravicom (Isla Moos), te trudnice i dojilje koje su uz djecu najosjetljivija kategorija.
Naročito se preporučuju osobama koje imaju dodatan napor glasnica (nastavnici i predavači, osobe koje rade u prodaji, pjevači, voditelji...) ili borave u zadimljenim ili prostorijama sa isušenim vazduhom, ali i sportašima jer je prilikom tjelesnog treninga sluznica disajnih puteva pod većim pritiskom nego uobičajeno. Posljedica mogu biti isušivanje i trajni podražaj na kašalj. Isla i u ovim slučajevima štiti sluznica na prirodan način.

Stoga ni ne čudi što je uz slogan "Pobijedi promuklost i kašalj" Isla promocija pobudila veliki interes kod brojnih izletnika na Bjelašnicu.