Ispovijest Nicole Hobbs
0

"Imala sam 28 kilograma i smrt mi je kucala na vrata"

Sarajevo-x.com
Nicole sa sestrom
Nicole sa sestrom
Prije tačno godinu dana Nicola Hobbs težila je manje od 28,5 kilograma. Do proljeća već bi bila mrtva da se nije trgnula i odlučila preuzeti kontrolu nad svojim životom. U samo 12 mjeseci stvari su krenule nabolje.

Nakon četverogodišnje borbe sa poremećajem u ishrani, 19-godišnja Britanka ovogodišnji Božić dočekala je uz obilan obrok koji je uključivao i ćurku i puding.

Sa anoreksijom se počela boriti kad joj je bilo 15 godina. I ranije je bila veoma mršava, ali se onda počela osjećati toliko loše u svojoj koži da su joj sugerisali da ide doktoru.

Pretjerujući sa vježbama dovela se je do opasne ivice, a u julu 2006. počeo je njen dvogodišnji boravak u bolnici.

Ova mlada dama iz Sussexa otkriva da je u to vrijeme i njena porodica zajedno s njom prolazila kroz noćne more, jer je u jednom periodu odbijala čak i vodu, piše Daily Mail.

Uprkos anoreksiji, na Univerzitetu Reading u septembru prošle godine je uspjela upisati psihologiju. Ipak, oko Nove godine počeli su njeni problemi sa radom srčanog mišića.

U maju je otkriveno da ne čuje dobro jer su joj slušni kanali otkazali uslijed loše prehrane.

"Testovi krvi pokazali su da mi je smrt blizu", kaže Nicole. "U tom momentu sam shvatila kakvu sam štetu sebi nanijela. Morala sam si pomoći."

Sada se njena težina popela na 38 kg, a cilj joj je dostići 50 kg.

"Ne želim više biti rob anoreksije", poručuje odlučno.