Zdravlje
0

"Bolesti rektuma i analne regije" tema sastanka hirurga Federacije BiH

Klix.ba
Stručni sastanak u organizaciji Udruženja hirurga / Udruge kirurga FBiH i Klinike za kirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar održat će se u petak 18.12.2015. godine u 13:00 sati u predavaonici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Na stručnom sastanku će se govoriti o temu "Bolesti rektuma i analne regije". Prisustvovanje stručnom sastanku boduje se u skladu s Pravilnikom o stručnom usavršavanju liječnika Kantonalne liječničke komore. 13:00 – 13:10 – Uvodna riječ organizatora

Na sastanku će govoriti prof. dr. sc. Ines Mrakovčić s Medicinskog fakulteta u Rijeci o "Prognostičkoj vrijednosti stanica urođene i stečene imunosti u razvoju karcinoma rektuma". Prof. dr. sc. Milenko Bevanda sa Sveučilišne kliničke bolnice Mostar će govoriti na temu "Suvremena dijagnostika anorektalne regije".

Prof. dr. sc. Ante Kvesić će govoriti o anorektalnoj malformaciji kod djece. Suvremeni pristup u kirurškom liječenju hemoroidalne bolesti je tema o kojojo će govoriti prim. dr. sc. Braco Hajdarević. Prof. dr. sc. Zoran Čala sa Kliničke bolnice "Sveti duh" iz Zagreba će govoriti o upotrebi lasera u kirurškoj endoskopiji.

Prof. dr. sc. Zuvdija Kandić sa Medicinskog fakulteta Sarajevo će govoriti o temi "Hirurško liječenje upalnih bolesti anorektuma", a doc. dr. sc. Ivo Soldo iz Zagreba će kolegama pričati o laparoskopski asistiranim operacijama rektuma.

O hirurškom liječenje metastaza jetre kod karcinoma rektuma će govoriti prof. dr. sc. Zijah Rifatbegović sa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Stručni sastanak će biti završen predavanjem doc. dr. sc. Zdrinka Brekala o transanalnoj endoskopskoj mikrohirurgiji.