Zdravlje
1

Bila je čuvena grčka manekenka i voditeljica, danas se bori s anoreksijom

Klix.ba
Nana Karagianni bila je čuvena grčka manekenka i voditeljica te sveprisutna medijska ličnost, sve dok je izuzetno težak poremećaj ishrane nije prisilio da okonča karijeru.

Na prvi pogled ljudi bi pomislili da Karagianni boluje od AIDS-a. Međutim, njeno stanje poznato je kao Anorexia Nervosa, poremećaj ishrane.

Novinari turskog lista Milliyet napravili su poseban prilog i opširnu priču o Karagianni i njenom poremećaju, nakon što se priča o njenoj borbi sa anoreksijom proširila i van granica Grčke. Ona se danas u medijima pojavljuje kako bi probudila svijest o anoreksiji, poremećaju koji ju je koštao zdravlja i izgleda.

"Jedna od najljepših grčkih voditeljica šokirala je mnoge ovim teškim poremećajem. Nekada je radila kao model i voditeljica na televiziji, a onda ju je zadesila 'bolest manekenki' - anoreksija. Lijepa i uspješna voditeljica tokom duge borbe drastično je smršala i postala neprepoznatljiva", piše Miliyet.

U njihovom prilogu nalaze se brojne fotografije njenog vjenčanja sa Giannisom Kotsopoulusom, a Karagianni i sama na svojoj Facebook grupi svakodnevno objavljuje brojne fotografije. U razgovorima često navodi kako je njen suprug ostao uz nju kroz ovaj teški period.