Zdravlje
21

Beyonce otkrila da je veganka: Za novu figuru zaslužan specijalni režim ishrane

Klix.ba
(Foto: Beyonce.com)
Poznata američka pjevačica Beyonce prije nekoliko dana je najavila kako ima "velike i važne vrijesti" koje želi podijeliti s javnošću. I iako se očekivalo kako je u pitanju neka novost vezana za novi muzički projekat ili možda nešto iz njenog privatnog života poput trudnoće, pjevačica je obznanila kako je postala veganka.

"To je to?!", uslijedili su bijesni komentari obožavatelja na društvenim mrežama koji su očekivali nešto sočnije od njenog novog režima prehrane koji uključuje 22-dnevnu transformaciju kroz promjenu dijetnog plana i programa uz vježbanje sa trenerom Marcom Borgesom.

"Nisam prirodno najmršavija žena, imam obline i ponosna sam na njih. Ipak, još od mladih dana sam se mučila sa različitim dijetama i uvijek mi je bilo teško pronaći režim za sebe i držati se tog plana i programa", izjavila je Beyonce i kazala kako joj je novi program veganske prehrane pomogao da smrša i zadrži željenu težinu.

Veganska prehrana se zasniva isključivo na povrću i voću, bez mesa, GMO-dodataka, bez glutena, bez soje i mliječnih proizvoda.

"Psiholozi navode kako je potreban period od 21 dan kako bi se iskorijenila neka navika. Stoga je ovo ključan period u kojem možete usvojiti dobre navike", pojašnava Marco.

"Ako sam ja uspjela, može svako", kaže Beyonce koja za sebe priznaje kako voli da jede nezdravu hranu.