Zdravlje
1

Alergijska reakcija: Djevojka preminula nakon što je poljubila momka koji je jeo kikiriki puter

Klix.ba
Dvadesetogodišnja Myriam Ducré-Lemay preminula je na zabavi u Montrealu nakon što je poljubila svog novog momka koji je jeo puter od kikirikija. Djevojka je patila od nekoliko vrsta alergija, a ovaj poljubac je bio koban za nju.

"Sve je bilo super u njenom životu. Rekla mi je da je zaljubljena i to je bio prvi put da sam vidjela svoju kćerku sa sjajem u očima", rekla je njena majka Micheline Ducre koja je nakon četiri godine odlučila pričati o opasnosti alergija.

Veza je bila nova i Myriam nije stigla reći svom momku za svoje alergije. Nakon zabave su otišli kod njenog momka. Dok su se spremali leći on je pojeo sendvič sa puterom od kikirikija i potom oprao zube. Nekoliko minuta nakon što ju je poljubio Myriam se počela gušiti.

Prema izvještaju iz 2014. godine, njen inhalator za astmu nije radio i pitala je momka da li je jeo kikiriki. Nije imala EpiPen uz sebe koji se koristi za hitne slučajeve anafilaksije i stanje joj se pogoršavalo.

Hitna pomoć je stigla osam minuta nakon što ih je njen momak pozvao. Uprkos svim naporima ljekara, umrla je od teške cerebralne anoksije gdje mozak ostaje bez kisika.

"Uvijek je živjela normalnim životom i uvijek je nosila lijek sa sobom. Svi su znali za njenu situaciju", kazala je majka.

Poručila je svima koji pate od ovakvih problema da nose narukvicu na kojoj će pisati da pate od alergija i potrebni lijek.