lifestyle
0

Zbogom pivskom trbuhu

FENA
Vrijeme kada se pivski trbuh smatrao simbolom muškosti je završilo, barem ako je vjerovati rezultatima najnovijih istraživanja, javlja BBC.

Najnovija istraživanja pokazuju kako su muškarci danas jednako opsjednuti izgledom kao i nježniji spol. Naime, trećina ispitanika izjavila je kako mrze svoje trbuhe, dok ih je četvrtina izjavila kako uopšte nisu zadovoljni svojim tijelima.

Telefonska anketa nazvana "Gospodin Tašti" nad 500 muškaraca proveo je britanski zdravstvenog instituta Norwich Union Healthcare, a rezultati kažu kako sve više muškaraca osjeća "pritisak da se fizički mora mjeriti sa sportskim zvijezdama".

Pri tome je jedna četvrtina ispitanika odgovorila kako taj pritisak osjećaju zahvaljujući svojim partnericama koje od njih očekuju da ostanu u dobroj fizičkoj formi.

Kao što su žene cijelu historiju gledajući brojne ženske časopise priželjkivale savršeno tijelo poput supermodela na reklamama, sada je napokon došao i red na muškarce.

Naime, istraživanje je pokazalo kako se sve više muškaraca u Britaniji želi ugledati na fizički izgled svih tih slavnih "Apolona" koji krase ženske časopise. Najveća je "pomama" pri tome zabilježena za tijelom poput onoga Davida Beckhama, dok ga u stopu slijede Brad Pitt te velška ragbi zvijezda Gavin Henson.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Jedno od otkrića istraživanja također je i podatak da muškarci danas osjećaju toliki pritisak za što boljim fizičkim izgledom, da to nerijetko završava i laganjem drugima (a i samima sebi) o tome koliko vremena provode u fitness dvoranama.

Tome u prilog ide i činjenica da je četvrtina ispitanika priznala kako laže svojim roditeljima i prijateljima o količini fizičke aktivnosti koju praktikuju, dok ih je trećina odala kako pretjeruju kada se govori o masi utega koju mogu podignuti, dok ih jedna petina laže i o svojoj masi.

Dr. Ian Banks, predsjednik Mens Health Foruma, izjavio je kako muškarci danas proživljavaju pritisak jednak onomu žena, što kao rezultat donosi njihovi pojačanu brigu o vlastitom fizičkom izgledu.

Nakon što su se saznali rezultati ovoga istraživanja u Britaniji, uslijedili su i brojni savjeti za muškarce, a koji su do sada bezbroj puta "krasili" savjetodavne rubrike u časopisima za žene.

"Muškarci moraju povratiti samopouzdanje u svoj izgled i zapamtiti kako je važno razvijati i unutrašnju i vanjsku ljepotu, a ne provesti život trudeći se ispuniti tuđa očekivanja", izjavio je britanski stručnjak za fitness i zdravlje Dean Hodgkin.