lifestyle
2

Za "kraljevski tretman" izdvajaju i po 23.000 eura za noć

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Turski grad Antalija, poznat po prelijepim plažama, posljednjih godina sve više je na meti bogatih gostiju poput kraljeva, prinčeva, političara i umjetnika koji odsjedaju u vilama i hotelima sa pet zvjezdica gdje se cijene kreću od sedam hiljada lira, ili 3,800 eura, i 45 hiljada lira, odnosno 23.000 eura za jednodnevni boravak.

Inače, svake godine Antaliju posjeti oko 11 miliona stranih turista kao i četiri miliona domaćih, dok taj turistički grad ima kapacitet od pola miliona kreveta.

Ipak, posljednjih godina Antaliju sve više posjećuju i bogati kraljevi i biznismeni iz raznih dijelova svijeta gdje odsjedaju u skupocijenim vilama specijalno pripremljenim za zahtjevnije goste.

Među VIP gostima najviše se nalaze ljudi iz Rusije, Kazahstana, Ukrajine, zemalja Bliskog istoka i arapskih zemalja, dok su gosti najčešće kraljevi, predsjednici i premijeri država, prinčevi, ministri, poznati sportisti i umjetnici.

U vilama i hotelima koji su u ponudi “bogatašima” nalazi se u prosjeku po deset soba, sauna, igraonica za djecu, kino soba, soba za masažu, fitness soba, privatni bazen, vrt i terasa, bilijar soba, bar, radna soba, biblioteka, privatna plaža, dok su pojedine sobe ukrašene zlatom.

Pojedine vile nude i pogled na golf teren sa vanjskim bazenom i terasom, četiri spavaće sobe, tri dvokrevetne i jednu dvokrevetnu soba, dnevni boravak, dva jacuzzija s tušem, saunu, turski hamam i tri balkona.

Gosti koji odsjedaju u skupocjenim i luksuznim vilama i hotelima obično tu provode u prosjeku po 15 dana.