Sve na jednom mjestu
0

FOTO / Zlatni pir na Danima vjenčanja u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Umjesto da nervozni lutate gradom u potrazi za svim što je potrebno za pripremu vjenčanja, sada imate priliku da sve potrebno za taj veliki događaj pronađete na jednom mjestu - na Danima vjenčanja u Domu mladih u Sarajevu.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Devetog i desetog aprila od 10 do 20 sati na 2.000 kvadratnih metara bit će izložene vjenčanice, svečane haljine, muška odijela, obuća, donje rublje, nakit, kozmetika, parfemi, dodaci za vjenčanje, cvijeće, a svoje usluge će predstaviti i saloni ljepote, frizerski saloni, kozmetičke kuće, agencije za organizaciju vjenčanja, agencije za dekoraciju prostora, restorani, hoteli, slastičarne, banke, osiguravajuće kuće, autosaloni, turističke organizacije i drugi.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Cilj manifestacije je na jednom mjestu okupiti sve one koji nude proizvode i usluge iz ove branše, te unaprijediti ceremoniju vjenčanja.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, ideja organizacije ovakve manifestacije potekla je od nekadašnjih kolektivnih ceremonija vjenčanja, koji su organizovani u Skenderiji.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Da cijela priča bude potpuna, bit će upriličeno i jedno stvarno vjenčanje, ali i jedna obnova zavjeta starijeg bračnog para (zlatni pir).

Uz poruku da ne trebamo kaskati za regionom i svijetom, sajam će u toku dva dana prirediti i modne revije, reviju frizura, prezentaciju najuspješnijih modela, muzički program, koktel, dodjele priznanja, nagradne igre i još mnogo toga.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Partneri sajma su: Općina Centar, Sarajevo, Turski kulturni centar, Sarajevo-x.com, RSG i RSG1, magazin Gracija, Deborah Milano, Cacharel parfemi, turistička agencija Sol Azur, Balon dekor BH i Udruženje modnih djelatnika i kostimografa Modiko.

Ulaz na Dane vjenčanja je besplatan.