Prekinite začarani krug
0

Ženski orgazam: Savladajte sve prepreke

Sarajevo-x.com
Ženski orgazam je mnogim ženama, ali i muškarcima bolna tačka. Nije tajna da postoji čitava vojska pripadnica ljepšeg spola koje jednostavno ne mogu dostići seksualni vrhunac.

Faktori koji ometaju doživljavanje orgazma su stres, depresija, umor, neprikladan prostor. Međutim, klinički psiholog Seema Hingorrany kaže da i strah od trudnoće i spolno prenosivih bolesti može utjecati na ženin seksualni užitak.

"Obrazujte se o sigurnom seksu. S umijećem vođenja ljubavi nismo rođeni. Treba naučiti kako dati i primati seksualne užitke. Zbog različitih razloga, neke žene osjećaju nelagodu kada pričaju o seksu ili istražuju nove tehnike", kaže Hingorrany, te dodaje da žene koje imaje poteškoće u dostizanju seksualnog vrhunca, spolni odnos povezuju sa sramom, krivicom ili strahom.

Seks terapeut Rajan B Bhonsle kaže da je nemogućnost žena da dožive orgazam veoma čest problem, koji je posljedica seksualnih poremećaja koje karakterizira nedostatak seksualne želje i smanjeni libido.

Nerijetko problem može biti i fizičke prirode. Nedovoljna vlažnost vagine jedan je od tih problema. Seks je tada neugodan, a nerijetko i bolan.

Vjeruje se da žene mogu uživati u višestrukom orgazmu jer, za razliku od muškaraca, njihovom tijelu ne treba vremena za vraćanje seksualnog nagona nakon orgazma.

Međutim, ovakav scenario je, zahvaljujući filmovima, nerealan. Zbog toga parovi imaju nerealna očekivanja od spolnog odnosa, što vodi razočarenju i gubitku želje.

Ukoliko imate poteškoća sa doživljavanjem orgazma, stručnjaci savjetuju da potražite pomoć seks terapeuta. On će istražiti eventualne probleme u prošlosti i podstaći vas da se upoznate sa svojim tijelom i onim što smatrate seksualnim.

Knjige i videa su često korisne. Također, pribjegavanje određenim tehnikama može pomoći ženi da nauči kako doživjeti orgazam.

Ne postoji jedinstvena formula koja će vas dovesti do seksualnog užitka. Morate pronaći vlastiti stil vođenja ljubavi koji najbolje odgovara vašim potrebama. A za takvo znanje potrebno je vježbati i eksperimentirati.