Ne mogu odoljeti
0

Ženske obline za muškarce su kao droga ili alkohol

Sarajevo-x.com
Muškarci sada imaju itekako dobar izgovor za to što gledaju žene sa raskošnim oblinama – jednostavno ne mogu pomoći sami sebi, njihov mozak je tako programiran.

Pogled na ženu sa raskošnim oblinama muškarac shvata kao neki oblik nagrade, te to na muškarca djeluje isto kao droga ili alkohol, tvrde naučnici koji su nedavno sproveli istraživanje.

Zaobljeni ženski bokovi ukazuju na plodnost i na dobro zdravlje žene zbog čega muškarci jednostavno ne mogu odoljeti a da ne pogledaju.

Naime, naučnici su uradili istraživanje u kojem su ispitanici, prosječne dobi od 25 godina, gledali fotografije lijepo građenih žena. Nešto kasnije, iste te žene podvrgle bi se estetskoj operaciji u kojoj bi masno tkivo sa struka prebacile na stražnjicu.

Tokom pregledanja fotografija muškarcima je skeniran mozak, te se ispostavilo da im se dok gledaju fotografije žena nakon operacije povećava aktivnost u u dijelu mozga povezanim sa nagrađivanjem.

Ova istraživanja mogu dati odgovor i na to zbog čega su neki muškarci toliko opsjednuti pornografijom i zbog čega neki muškarci varaju.

"Otkrili smo ključnu tajnu seksualne privlačnosti i razlog zbog kojeg muškarci ne mogu odoljeti da ne gledaju žene sa oblinama. Njihov mozak je jednostavno tako programiran ", kazao je Steven Platek, koautor studije koju su radili naučnici sa Univerziteta u Georgiji.