Ne znaju osnovne informacije
22

Ženin datum rođenja ili veličina grudnjaka za muškarce su nepoznanica

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Milioni muškaraca nemaju pojma šta svojoj ljepšoj polovici kupiti za blagdane ili rođendan, jer ne znaju osnovne informacije o svojoj partnerici, pokazalo je novo istraživanje.

Iako zvuči nevjerovatni, rezultati studije su pokazali da veliki broj muškaraca ne znaju koju veličinu nosi njihova partnerica, kada je rođena, čime se bavi ili kako se zove njena najbolja prijateljica.

Čak 39 posto ispitanih muškaraca ne zna koji broj grudnjaka njihova partnerica nosi, a 23 posto nema ideje o veličini garderobe. Gore od toga je kada ne znaju kada je njihova ljepša polovica rođena, a čak 12 posto njih je priznalo da ne znaju kada ona slavi rođendan.

Istraživanje je pokazalo da 34 posto pripadnika jačeg spola ne zna koji je omiljeni parfem njihove žene, dok 24 posto ne zna u kojoj se prodavnici ona voli oblačiti.

Jedanaest posto ispitanika priznalo je da ne zna da li njihova partnerica farba kosi dok 10 posto uopće nema predstave čime se ona bavi u životu. Ne iznenađuje stoga što ne znaju napamet njen broj telefona (54 posto) ili kako joj se zove najbolja prijateljica (20 posto).

Zbog njihove nezaineteresiranosti da saznaju ove stvaru, u 40 posto slučajeva muškarac ženi kupi pogrešan poklon.

"Rezultati ovog istraživanja su prilično alarmantni. Potoje neke osnovne pojedinosti koje bi muškarci zaista trebali znati kada je u pitanju njihova žiovotna partnerica. Možda im se može oprostiti što ne znaju napamet njen broj telefona, ali nije teško pogledati među njenu kozmetiku i vidjeti koji parfem preferira", kazala je Gemma Mason, marketing menadžer kompanije Superdrug, koja je sprovela istraživanje.