Tehnologija za jaz u krevetu
0

Žene za manjak seksa krive Blackberry i iPhone

Sarajevo-x.com
Žene širom svijeta krive moderne uređaje kao što su Blackberry i iPhone za upropaštavanje seksualnog života jer su njihovi muževi njima previše okupirani u krevetu.

Više od 28 posto pripadnica nježnijeg spola tvrdi da zbog e-maila i Interneta rjeđe vode ljubav sa svojim muževima. Osim toga, dugo radno vrijeme i umor parove sprječavaju da više vremena provode u intimi.

Istraživanje koje je provela farmaceutska kompanija Bayer također je pokazalo da mnogo žena nije doživjelo seksualni vrhunac u zadnjih deset godina, piše Telegraph.

Istraživanje je utvrdilo da žene u Velikoj Britaniji upražnjavaju seks u prosjeku 1,4 puta sedmično, dok bi šest od deset njih, starosti između 25 i 34 godine, htjelo da ima još aktivniji seksualni život.

Polovina ispitanih žena vjeruje da su seksualni vrhunac najčešće doživljavale tokom svojih 30-tih godina, dok 66 posto kaže da su se najviše seksale u svojim 20-tim.

Četiri od deset žena priznalo je da je potreban samo kompliment da ih oraspoloži za seks, dok jedna od tri žene krivi za manjak seksa krivi nedostatak vremena.

Iako zvuči razočaravajuće, ali 14 posto žena se nikada nije osjećalo seksipilno.