Nova knjiga otkriva
0

Žene se seksaju iz dosade ili sažaljenja

Sarajevo-x.com
Autori knjige "Zašto žene upražnjavaju seks" Cindy Menston i David Buss su objavili da su nimalo romantični razlozi najčešći povod zašto žene stupaju u seksualne odnose.

Oni tvrde da su otkrili 'prave razloge' zašto žene vode ljubav, a da se strast i međusobna privlačnost nalaze na samom dnu liste.

"Istraživanja su pokazala da je većina žena predmet muškarčeve požude, dok s druge strane muškarci uopće nisu toliko seksualno privlačni ženama ", kažu autori knjige, koji inače rade kao profesori psihologije na univerzitetu u Teksasu.

U istraživanju je učestvalo 1.006 žena, a knjiga daje neke u najmanju ruku iznenađujuće odgovore. Jedna ispitanica je kazala da se seksa zbog duhovnog uzdizanja, jer se tako osjeća 'bliža Bogu', prenosi Telegraph.

Druge su navele da spavaju sa partnerom 'kako bi izliječile jaku glavobolju', 'kako bi usavršile svoje seksualne sposobnosti' te 'da bi imale ljepši ten'.

Većina žena, njih 84 posto, je priznala da vodi ljubav kako bi održala mir u kući ili da bi nagovorila partnera da izvršavaju kućne poslove.

Jedna žena je rekla: "Imam seks kako bi pobjegla od dosade. Jer je to lakše nego svađanje. Jer onda imam šta raditi".

Druga je priznala: "Spavala sam sa nekoliko momaka jer mi ih je bilo žao".

U istraživanju koju su proveli autori knjige, jedna od deset žena je otkrila da im seks sa partnerima služi kao protuusluga za poklone i izlaske na večeru.

Odgovori uključuju one kao što su 'napravio mi je večeru', 'potrošio je puno novca na mene', 'donosio mi je poklone' i 'pokazao mi je da ima ekstravagantan stil života'.